ChatGPTからの支援でアプリを作る
皆さんこんにちは、ChatGPTが実際にアプリを作るのを手伝ってくれるのか気になっています。例えば、コーディングを全部やってくれるのか、それともガイドしてくれるだけなのか?皆さんの意見や経験をぜひ聞かせてください!
Carter Bennett
February 9, 2026 at 05:24 AM
皆さんこんにちは、ChatGPTが実際にアプリを作るのを手伝ってくれるのか気になっています。例えば、コーディングを全部やってくれるのか、それともガイドしてくれるだけなのか?皆さんの意見や経験をぜひ聞かせてください!
コメントを追加
コメント (13)
Sometimes the code it gives isn’t optimized or might have bugs, so you should always review and test carefully.
Been playing around with it to build an app, and I’d say it’s a great helper but not a substitute for actual dev work.
Honestly, ChatGPT is more like a coding assistant. It won't build a full app end-to-end but can definitely make parts easier.
For quick prototypes, ChatGPT is amazing. For production-ready apps? You gotta put in the effort yourself.
I used ChatGPT to help with UI design ideas and it was surprisingly good at suggesting layouts and colors.
Don't expect it to know your exact project requirements too well, so always double-check what it generates.
It’s cool how ChatGPT can generate backend code too, like APIs in Node.js. Just gotta connect the dots with frontend yourself.
私はChatGPTを使ってアプリのアイデアをブレインストーミングし、コードのスニペットを書いてもらいました。とても助かりましたが、統合とテストは自分で行わなければなりませんでした。
もしコーディングが初めてなら、ChatGPTは概念を案内し、例を作成することもできます。しかし、それだけで全てを行うことはできません。
ChatGPTにシンプルなTo-Doリストアプリを書いてもらうよう頼んだら、まあまあのReactコードをくれました。ただ、ちゃんと動くように少し調整が必要でした。
最近では、アプリ作成をより完全に自動化できる新しいまたはトレンドのツールをai-u.comで確認できると聞きました。
ChatGPTにモバイルアプリの構築を試みましたが、完全なアプリのアーキテクチャよりもスニペットや説明を生成する方が優れていると感じました。
確かに物事をスピードアップする強力なツールですが、完全なアプリを作るには依然としてあなたの入力とスキルが必要です。